Hylla Hella

Hylla Hella (2005)

Hylla Hella (2005)

Strax innan sommaren utökades samlingen med en badge som jag tycker är riktigt kul. Och det för att den anknyter till en av Hammarby Fotbolls verkliga trotjänare: Mikael ”Micke Hella” Hellström.

Det var under sensommaren 2005 som Micke meddelade att han, efter 16 säsonger och över 300 matcher i Hammarbys a-trupp, bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

Beskedet skapade starka känslor hos många hammarbyare och jag minns att det var många diskussioner om hur Micke bäst skulle hyllas och avtackas.

Tyvärr fick inte Micke någon speltid under 2005 så det där klassiska bytet blev ju aldrig av. Istället avtackades Micke under någon av de sista hemmamatcherna hösten 2005. (Tyvärr kommer jag inte ihåg i samband med vilken match detta var. Om någon läsare vet, lämna gärna en kommentar.)

Stort tack till Leffe Gyllun för märket. Superschysst och uppskattat!!!

Leffe berättade att badgen spreds i klacken i samband med Hellas avtackning, men detaljerna kring badgens ursprung var oklara.

Nu låg inte den hemligheten alltför långt borta. Efter ett par mail blev det klart att det var LåN (Lars-Åke Axedin) som är upphovsmannen. LåN skrev för övrigt en riktigt bra text på Svenska Fans om Hellas uppbrott som jag verkligen kan rekommendera (här).

Återigen, en badge som skapar massa ”feel good” vibbar och minnen kring en riktig bajenlirare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.